Zbilansowana karma dla psów – co odróżnia Reico od innych karm?
– 0% suchej mączki zwierzęcej (mielonych często z kości, racic, pazurów, dziobów itp.)
– 0% mączki mięsnej i mięsa dehydratyzowanego
– nowa, niemiecka technologia Reico – Vital umożliwia wykorzystanie w procesie produkcji wyłącznie świeżych, surowych składników (świeże mięso, ryby, owoce i warzywa)
– podroby, które znajdują się w karmie to serca, wątroba, nerki, żołądek, wymiona
– nie zawiera żadnych konserwantów i dodatków smakowych
– nie ma soi, mączki kostnej, warzywnej i zbożowej
– nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie
Po drugie unikatowy sposób przetwarzania surowców (w niskich temperaturach – poniżej 42℃ w przypadku karm tłoczonych i formowanych na zimno, oraz gotowanie w autoklawie w przypadku karm mokrych)
– dzięki takiej obróbce zachowujemy wartości odżywcze składników
– nie zmienia się również struktura białek, jak w przypadku wysokotemperaturowego procesu produkcji (180 ℃ ), co jest przyczyną wielu problemów zdrowotnych
– suchy pokarm wytwarzany jest poprzez prasowanie na zimno lub odwodnienie
– mokry pokarm poddawany jest delikatnej sterylizacji (podobnej do klasycznej pasteryzacji)
Po trzecie równowaga mineralna
– poddane są one mikronizacji (bardzo drobnego mielenia) dzięki czemu bardzo łatwo wchłaniają się przez błony śluzowe. Muszą one bowiem być takiej wielkości aby dostały się do wnętrza komórki.
Jeżeli w karmie są użyte zboża to poddane są działaniu sprężonego powietrza. Ciśnienie jest tak silne, że węglowodany i osłonki np. ziaren, zostają otwarte. Podobnie jak w popcornie. Taka kukurydza ulega strawieniu. Podczas gdy same ziarna kukurydzy już nie. Nasze psy potrzebują węglowodanów w przyswajalnej postaci.
Niestety jest testowana na zwierzętach – DUDLACH;) Bo zanim zdecydowałam się na wprowadzenie jej do mojego programu hodowlanego testowaliśmy ją i u siebie i psiaków, u których pomimo stosowania jednej z najlepszych karm na rynku pojawiał się łupież, świąd czy problemy gastryczne.
0 komentarzy